Vele bedrijven brengen hun gehele omgeving naar de cloud maar realiseren zich vaak niet wat de risico’s hiervan zijn. Het begrip “CLOUD” is voor velen al niet geheel duidelijk dus daar begint de verwarring al. De cloud is eigenlijk alles wat niet binnen de muren van het bedrijf staat. Dat kan bij Microsoft of Google zijn maar ook een eigen afgesloten kast met eigen hardware in een datacenter om de hoek.

Dit kan enorme voordelen opleveren. Denk maar aan constante stroomvoorzieningen, snellere toegang tot het internet en veilige locaties voor de eigen servers en dus eigen data. Ook telewerken wordt een stuk eenvoudiger, over het algemeen.

Vele bedrijven kiezen voor virtuele servers in een virtuele omgeving van een grote techgigant maar eigenlijk direct is niet meer duidelijk WAAR deze servers fysiek staan. Dat is wel enorm belangrijk want wetgeving is niet zo internationaal als het internet. Verantwoordelijkheden, aansprakelijkheid en zelfs strafbaarheid verschilt nog steeds van land tot land. Simpel gezegd: Wat in Nederland geoorloofd of gedoogd wordt kan je in de VS gevangenisstraf opleveren.

Het kan voor de hand liggen dat een bedrijf zijn eigen omgeving volledig in eigen beheer wil laten, bijvoorbeeld als de data enorm gevoelig is. En data is niet alleen recepten, tekeningen of plannen. Ook e-mail kan hele gevoelige informatie bevatten. Wil je de e-mail van je bedrijf onderbrengen bij de grootste handelaar van informatie op deze wereld?

De laatste jaren heeft Fair ICT zich erop gespecialiseerd om voor bedrijven een eigen “cloud” te realiseren. Eigen servers met gedeelde opslag en een eigen afgeschermde virtuele omgeving. De voordelen van een “cloud” zonder de voordelen van eigen beheer te verliezen. Hierin kunnen data-opslag, webservers, databases, e-mail en zelfs remote werkplekken achter een veilige muur optimaal functioneren en met beveiligde tunnels zelfs verbinden met eventuele interne servers.

We zitten vol nieuwe idee├źn en van daaruit ontwikkelen we steeds innovatieve oplossingen en producten. Neem contact met ons op indien u de stap naar de “cloud” ook overweegt en daarbij een deskundige partner kunt gebruiken.