Voor onze internet activiteiten hebben we gekozen voor de naam MKB Internet eXchange. De naam dekt de lading: We koppelen het Midden en KleinBedrijf aan het wereld wijde web op een manier die verantwoord is. Iedereen heeft het over de snelheid en prijs maar vaak wordt het belangrijkste vergeten: Als je een bedrijf aan het grootste netwerk ter wereld koppelt dan koppel je ook het grootste netwerk ter wereld aan dat bedrijf.

Security, of in gewoon Nederlands veiligheid, is waarschijnlijk het belangrijkste aspect van de verbinding(en) en om de beveiliging op een hoog niveau te houden moet je, in deze tijd, op de hoogte blijven. Er komen bijna dagelijks nieuwe producten bij en daarmee ook vrijwel iedere dag nieuwe bedreigingen. MKBix blijft op de hoogte van nieuwe producten en doet met enige regelmaat onderzoeken op eigen- en klant-netwerken. Ook houden we een aantal systemen bij die alles in de gaten houden als we zelf even niet kijken.

Daar hoort bijvoorbeeld ook bij dat we pro-actief installeren. In deze tijd komen problemen niet zo zeer vanaf de buitenkant. Verreweg de meeste gevaren komen van producten die zelf verbinding maken. Daarom houden we met onze monitoring in de gaten wat (nieuwe) apparaten doen als ze aan het netwerk gekoppeld worden. Denk daarbij aan IP-camera’s en printers maar steeds meer apparaten communiceren zelfstandig naar de buitenwereld.

Wachten op verbeteringen van fabrikanten of derden is wachten op problemen is ons motto; dat willen we voor zijn. Denk er aan dat verreweg de meeste beveiligingsmaatregelen beschermen tegen een dreiging van buitenaf en verder vrijwel alles doorlaten wat van binnen naar buiten gaat.

Ook houden we er een paar hele simpele principes op na. Waarom zou je een duur OS (Operating System) kopen wat alles open heeft staan? Je bent dagenlang bezig om alle gaatjes te dichten. Er is een OS dat in de basis alles dicht heeft staan en je zet open wat je nodig hebt. En dat OS is nog gratis ook. Lijkt te simpel om waar te zijn, toch?

We proberen het voor onze klanten simpel te houden. Eenvoudig en overzichtelijk is, in de basis, al een stuk veiliger. Geen dure woorden, geen hippe begrippen en geen moderne Engelse slogans. Die horen we al genoeg van vertegenwoordigers die ons dagelijks bellen met hun producten. Mooie woorden zeggen niet dat je kennis bezit. Als je er echt iets van weet kun je het simpel uitleggen en dat doen we dan ook aan onze klanten.

Laat anderen maar uitleggen of wij er werkelijk kijk op hebben, zoals Internet.NL. Die hebben ons, van meet af aan, het keurmerk 100% Internet.NL Compliant Hoster gegeven en noemen ons in een kort select lijstje van bewuste internet providers.